Aki szereti az epret, annak ez a torta kötelező!:) Én nagyon
szeretem a gyümölcsös túrótortákat, szóval ez a torta rögtön az egyik kedvencem
lett. Azért ajánlom különösen, mert nem kell sütni, ami nyáron plusz
pont, hogy nem kell a forró sütő mellett állni:)
szeretem a gyümölcsös túrótortákat, szóval ez a torta rögtön az egyik kedvencem
lett. Azért ajánlom különösen, mert nem kell sütni, ami nyáron plusz
pont, hogy nem kell a forró sütő mellett állni:)
Hozzávalók is könnyen és olcsón beszerezhetőek, semmi extra nem kell hozzá.
Egy fontos dolog van, amit érdemes megemlíteni, ami lehet nagyon egyszerűnek tűnik és a legtöbben furcsáljátok, hogy ezt kiemelem, de tapasztalatból mondom, hogy ezt fontos elmondani. A zselatin és a tortazselé nem ugyanaz! Arra nagyon figyeljetek, hogy a krémhez csak a zselatin jó. Ezt nagyon fontos tudni, mert előfordulhat, hogy az ember gyorsan rányúl a boltban a zselére, de a tortába az nem jó, mert nem fog megállni a krém és elfolyik az egész.
Nagyon egyszerű az elkészítése.
A szoba-hőmérsékletű vajat a tojássárgákkal a cukorral és a
vaníliás cukorral habosra keverjük kézimixerrel. Majd hozzáadjuk a túrót és
tovább keverjük géppel.
vaníliás cukorral habosra keverjük kézimixerrel. Majd hozzáadjuk a túrót és
tovább keverjük géppel.
A zselatint belekeverjünk kb. 4 evőkanál
hideg vízbe. Kicsit hagyjuk állni, hogy a zselatin fel tudja szívni a vizet.
Amikor összeállt a zselatin, ráöntjük a forró tejet. Egy kicsit
kiveszünk a túrós krémből és kézihabverővel belekeverjük a forró zselatinba (ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek).
hideg vízbe. Kicsit hagyjuk állni, hogy a zselatin fel tudja szívni a vizet.
Amikor összeállt a zselatin, ráöntjük a forró tejet. Egy kicsit
kiveszünk a túrós krémből és kézihabverővel belekeverjük a forró zselatinba (ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek).
Végül az egészet hozzákeverjük a túrós masszához.
A legtöbb recept azt
írja, hogy kézihabverővel dolgozzunk, de én jobban szeretem ilyenkor már kézzel (nyitott ujjakkal, lapát mozdulatokkal) összekeverni, mert akkor lehet érezni, ha esetleg valahol becsomósodott a
zselatin vagy nagy túró darab maradt benne.
írja, hogy kézihabverővel dolgozzunk, de én jobban szeretem ilyenkor már kézzel (nyitott ujjakkal, lapát mozdulatokkal) összekeverni, mert akkor lehet érezni, ha esetleg valahol becsomósodott a
zselatin vagy nagy túró darab maradt benne.
A tortaforma mérete tetszőleges. Ha vékony tortát
szeretnétek, akkor 26cm-es formát használhattok, de ha kicsit vastagabbat, akkor
lehet kisebbet, de azért 22cm-nél kisebbet ne nagyon válasszatok szerintem. Én 25cm-ben csináltam, szóval a képen láthatjátok, hogy mennyire lesz vékony így.
szeretnétek, akkor 26cm-es formát használhattok, de ha kicsit vastagabbat, akkor
lehet kisebbet, de azért 22cm-nél kisebbet ne nagyon válasszatok szerintem. Én 25cm-ben csináltam, szóval a képen láthatjátok, hogy mennyire lesz vékony így.
Szóval a tetszőleges méretű tortaformát kivajazzuk,
beleöntjük a masszát és habkártyával elsimítjuk a tetejét. 10-15 percre
betesszük a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt a massza, akkor tetszőlegesen
rátesszük a gyümölcsöt:)
beleöntjük a masszát és habkártyával elsimítjuk a tetejét. 10-15 percre
betesszük a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt a massza, akkor tetszőlegesen
rátesszük a gyümölcsöt:)
Én nem szeretem ha meg van mondva, hogy például 15 dkg eper
kell egy tortához, mert szerintem jobb, ha mindeki annyit tesz rá, amennyit
szeretne, amennyi éppen kéznél van.
kell egy tortához, mert szerintem jobb, ha mindeki annyit tesz rá, amennyit
szeretne, amennyi éppen kéznél van.
Illetve a legtöbb recept piros zselét is ír az ilyen tortákra, amit én szintén nem szeretek,
mert nagyon mű az íze. Szerintem nélküle sokkal jobban lehet érezni a
gyümölcs ízét. Ezért én nem is tettem rá, de persze, aki szereti nyugodtan tegyen rá, a csomag hátulján
írtaknak megfelelően:)
mert nagyon mű az íze. Szerintem nélküle sokkal jobban lehet érezni a
gyümölcs ízét. Ezért én nem is tettem rá, de persze, aki szereti nyugodtan tegyen rá, a csomag hátulján
írtaknak megfelelően:)
Nagyon gyorsan és viszonylag egyszerű alapanyagokból iszonyú finom tortát lehet varázsolni. Nem kell félni, hogy a nagy melegben megromlik a túró, mert biztos vagyok benne, hogy azonnal el fog fogyni:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: