Nagyon szeretjük a pizzát, ezért örültem, amikor rátaláltam erre a tökéletesnek mondható pizza tészta receptre:)
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 csomag instant élesztő
6 dl víz
6 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál oregánó
4 evőkanál só
1 teáskanál kristálycukor
Ez a pizza alap gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Fontos tudni, hogy mint a legtöbb kelt tésztánál, most is langyosnak kell lennie a lisztnek és a víznek is.
Tehát a LANGYOS lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal (só, oregánó, ízlés szerint persze tehettek hozzá még bármilyen más fűszert is.)
Az élesztőt lassú fokozaton összekeverjük a langyos vízzel, az olajjal és a cukorral. Lassan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Innentől már dagasztó fejes kézi mixerrel dolgozunk tovább. 6-7 perc alatt hólyagosra dagasztjuk a keverőgéppel, majd egy kicsit kézzel is átgyúrjuk.
Egy nagyobb tál alját kiolajozzuk vagy kilisztezzük, majd 45-60 perc alatt meleg helyen duplájára dagasztjuk.
Pihentetés után még egyszer átgyúrjuk, majd 1cm vastagra kinyújtjuk. Enyhén kiolajozott tepsibe tesszük és tetszőleges feltéttel megszórjuk, majd 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: