EGYSZERŰ CSOKIS MUFFIN
Mostanában egyre többet gondolkodom azon, mikor döntöttem el, hogy cukrász szeretnék lenni. Igazából arra jutottam, hogy fogalmam sincs:) De abban szinte biztos vagyok, hogy muffin sütögetéssel kezdődött a cukrász “pályafutásom”. 🙂
És arra is rájöttem, hogy több, mint 80 receptem van már a blogomon, de a kedvenc muffin receptemet még nem osztottam meg veletek:)
HOZZÁVALÓK:
(körülbelül 12 darabhoz)
150 g cukor
100 g rama
3 darab tojás
150 g liszt
15 g hollandkakaó
fél csomag sütőpor
1 kicsi gyümölcsjoghurt
ELKÉSZÍTÉSE:
A szoba-hőmérsékletű ramát habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Mindegyik tojást jó alaposan elkeverjük robotgéppel. Amikor már homogén a massza, hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat (liszt + hollandkakaót + sütőpor). Úgy szoktam csinálni, hogy a lisztes keveréket már fakanállal keverem hozzá a masszához.
Nagyon sűrű masszát kapunk, de ha hozzáadjuk a joghurtot, akkor fel fog lazulni. A joghurt lehet bármilyen ízesítésű, akár natúr is, de ha nincs itthon joghurtotok, akkor lekvár is tökéletes lesz:)
Most már sokkal lazább a masszánk, így már egyszerűen be tudunk tölteni egy nagy kanállal a muffin papírokba. Fontos, hogy csak háromnegyedig töltsük bele a masszát, különben ki fog folyni sütés közben.
Végül a muffinokat előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütjük.
Azt (is) szeretem a muffinban, hogy bárhogy lehet díszíteni, tálalni, fogyasztani őket. Lehet magában is enni, esetleg csoki cseppel vagy csoki darabokkal díszíteni. De tehetünk rá bármilyen krémet, vagy még nyers állapotban tehetünk bele gyümölcsöket is:)
Eddig ilyen muffinokat készítettem:)
Remélem Ti is kedvet kaptatok a muffin sütéshez:)
Jó muffinozást,
Ágiiiiii
Egyáltalán nem nehéz:) Remélem ha kipróbálod a receptemet a tiéd is így fog kinézni:)
Bár én is ilyen muffinokat tudnék csinálni!