EPERTURMIX MANDULATEJJEL
Az eperszezonban biztos Ti is sokszor jártok úgy, hogy megkívánjátok a piacon az epret, haza értek és ha nem eszitek meg rögtön, akkor meg-meg feledkeztek róla. Ezért most egy olyan öltetet mutatok, ami villám gyorsan elkészíthető és az fonnyadt epret sem kell kidobnunk:)
HOZZÁVALÓK
250g eper
1 dl mandulatej
Sajnos sokszor járok úgy, hogy a boltban elhiszem, hogy mindent meg fogok enni, amit bepakoltam a kosaramban és napok múlva benézek a hűtőbe és mindig ott van az eper, amiért a boltban ölni tudtam volna. Ilyenkor a szívem szakad meg érte, mert habár még ehető állapotban van, már kicsit fonnyadt, ezért már nincs gusztusom megenni (mert finnyás vagyok:)).
Ilyen esetben a legjobb és leggyorsabb megoldás, hogy a (még nem penészes (!) ) epret, jó alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csutkáját, félbe várjuk (hogy a gép rendesen fel tudja aprítani), beletesszük a turmixgépbe és adunk hozzá tetszőleges mennyiségű (kb. 1 dl) mandulatejet. Lehetőleg növényi tejet használjatok, ha tudok, például mandulatejet, kókusz- vagy rizstejet. Pont most láttam a boltban mandula és kókusztejet egyben:) Ha nem vagytok növényi tej “pártiak”, nyugodtan használjatok tehén tejet:)
Ha minden bent van a gépben, jó alaposan összeturmixoljuk és már kész is a finom eperturmix. Olyan íze van, mint a folyékony eperfagyinak…uhhh nagyon finom:)
TIPP:
Ha épp nincs otthon “fonnyadt” epretek, de van például banánotok, vagy bármilyen más gyümölcsötök, ugyanígy tudjuk készíteni turmixot, akár keverhetitek a gyümölcsöket:)
Jó turmixolást,
Ágiiiiii
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: