Mostanában szeretek kísérletezgetni a konyhába és új, saját recepteket kreálni:) Most egy gluténmentes muffin receptet állítottam össze.
Több pozítiv visszajelzést is kaptam, ezért meg merem osztani veletek az új receptemet:)
HOZZÁVALÓK
75 g mandulaliszt
75 g kölesliszt
15 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
150 g margarin
4 darab tojás (M)
110 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál (eper)lekvár
1 (laktózmentes) natúr joghurt
ELKÉSZÍTÉSE
Pár másodperc alatt megolvasztjuk a ramat a mikróban, épp csak annyira, hogy kicsit folyós legyen, majd robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor már nem látjuk annyira a cukordarabokat, kifehéredett és kezd homogép lenni a massza.
Ha már kellően kifehéredett a massza, hozzáadjuk egyesével a tojásokat.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet és a hollandkakaót. Fakanállal hozzákeverjük a vajas-cukros masszához. Jó sűrű lesz a masszánk, szóval gyorsan hozzá is adjuk a lekvárt és a natúr joghurtot. Ettől kicsit lazulni a fog a tészta, annyira, hogy tökéletesen bele tudjuk kanalazni a muffinpapírokba:)
Előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ha minden igaz, akkor kicsit meg fog repedezni a tetejük sütés közben.
Lehet furcsáljátok, hogy nincs a receptben sütőpor, ez nem elírás, hanem szándékosan nem írtam bele: egyik adagba tettem, a másikba nem és azt tapasztaltam, hogy sokkal szebb az (nem esett össze és szép repedezett maradt a teteje), amiben nincs sütőpor és egyáltalán nem lett szalonnás:)
Miután megsültek kivesszük őket a sütőből és a formából is és rácsra tesszük őket, hűlni hagyjuk.
A kész muffinokat megkentem házi eper lekvárral (amit anyukám csinál) és házi eperrel díszítettem (ami a nagypapám kertjében termett :))
Remélem Nektek is tetszeni fog a receptem.
Jó sütizést,
Ágiiiiii
Kommentek