Sajnos mostanában egyre kevesebb időm jut a blogomra, nincs időm megosztani Veletek kedvenc recepjeimet, de közben megnyomaszt a tudat, hogy milyen sok mindennel lógok még. De most szeretném elkezdeni behozni a lemaradásomat: elhoztam Nektek az új kedvenc kajánk, a zablepény receptjét.
Fontos tudni, hogy nagyon nagyon gyorsan elkészíthető és gyakorlatilag bármit lehetettek bele, amit csak szeretnétek, a tésztájába és töltekéknek egyaránt: bármilyen felvágottat, sajtot és/vagy zöldséget.
HOZZZÁVALÓK
(körülbelül 4 lepényhez)
TÉSZTÁHOZ:
150 g zabpehely
100 g zsírszegény túró
2 közepes méretű tojás
2 evőkanál lenmag
2 dl cukrozatlan mandulatej
fél teáskanál szódabikarbóna
TÖLTELÉK:
Tényleg bármit bele lehettek, mi erdei sonkát, fetát, mozzarellát és rukkolával szoktunk
Sütéshez 2 teáskanál kókuszzsír
ELKÉSZÍTÉSE:
- Az összes hozzávalót kimérjük az aprítógép táljába, majd hipp-hopp összeturmixoljuk
- Egy nagyon sűrű masszát kapunk
- Kókuszzsíron közepes lángon megsütjük az egyik oldalát
- Akkor fordítsuk csak meg, amikor már apró buborékokat látunk a tetején
- Palacsinta forgatóval fordítsuk meg
- Pár percig süssük meg ezt az oldalt is, majd hajtsuk félbe a serpenyőben
- A sonkát pár másodperc alatt süssük meg a serpenyőben, a lepény mellett, majd a sajtokat és a rukkolát tegyük bele az összehajtott lepénybe
- Hagyjuk, hogy a sajtok kicsit megolvadjanak és már is tálalhatjuk az első lepényünket:)
Látjátok, hogy milyen hamar elkészíthető? Ha van otthon túró és zabpehely akár most azonnal neki állhattok:)
Jó étvágyat hozzá:
Ágiiiii
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: