Ágiiiiii Kicsi Világa

ZABLEPÉNY

Sajnos mostanában egyre kevesebb időm jut a blogomra, nincs időm megosztani Veletek kedvenc recepjeimet, de közben megnyomaszt a tudat, hogy milyen sok mindennel lógok még. De most szeretném elkezdeni behozni a lemaradásomat: elhoztam Nektek az új kedvenc kajánk, a zablepény receptjét. 

Fontos tudni, hogy nagyon nagyon gyorsan elkészíthető és gyakorlatilag bármit lehetettek bele, amit csak szeretnétek, a tésztájába és töltekéknek egyaránt: bármilyen felvágottat, sajtot és/vagy zöldséget. 

12558909_438098766384032_2083172478_n

HOZZZÁVALÓK
(körülbelül 4 lepényhez)
TÉSZTÁHOZ:

150 g zabpehely

100 g zsírszegény túró

2 közepes méretű tojás

2 evőkanál lenmag

2 dl cukrozatlan mandulatej

fél teáskanál szódabikarbóna

TÖLTELÉK:

Tényleg bármit bele lehettek, mi erdei sonkát, fetát, mozzarellát és rukkolával szoktunk

Sütéshez 2 teáskanál kókuszzsír
ELKÉSZÍTÉSE:
  • Az összes hozzávalót kimérjük az aprítógép táljába, majd hipp-hopp összeturmixoljuk
  • Egy nagyon sűrű masszát kapunk
  • Kókuszzsíron közepes lángon megsütjük az egyik oldalát
  • Akkor fordítsuk csak meg, amikor már apró buborékokat látunk a tetején
  • Palacsinta forgatóval fordítsuk meg
  • Pár percig süssük meg ezt az oldalt is, majd hajtsuk félbe a serpenyőben
  • A sonkát pár másodperc alatt süssük meg a serpenyőben, a lepény mellett, majd a sajtokat és a rukkolát tegyük bele az összehajtott lepénybe

12625735_10207920405630134_802566459_n

  • Hagyjuk, hogy a sajtok kicsit megolvadjanak és már is tálalhatjuk az első lepényünket:) 

Látjátok, hogy milyen hamar elkészíthető? Ha van otthon túró és zabpehely akár most azonnal neki állhattok:) 

12523581_1723417514559653_1868309_n

 

Jó étvágyat hozzá: 

Ágiiiii

12607180_10207920405750137_1527967953_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!