Ágiiiiii Kicsi Világa

Málnás-kakaós cukormentes zabkása

Biztosan észre vettétek már, hogy mostanában általában minden hétköznap zabkását reggelizünk (L)-vel. Ugyanazért szeretem, amiért általában az összes többi receptet, amit megosztok veletek: finom és gyorsan elkészíthető.

És még a harmadik „kedvencem” is meg van benne: ezeregyféleképpenelkészíthető. És tényleg.

Mindig más gyümölcsöt teszek rá, mindig más maggal ízesítem. És most a legújabb kedvencem: cukormentes málnás-kakaós zabkása. Szerintem Nektek is nagyon ízleni fog.

Mutatom is a receptet:

 

HOZZÁVALÓK:

1,5 bögre zabpehely

2/3 bögre bármilyen növényi tej (például mandula vagy rizstej)

½ bögre csapvíz

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

negyed teáskanál “Negyedannyi-Ugyanannyi” cukor

1 marék fagyasztott málna

12750065_1567441383548047_514254462_n

ELKÉSZÍTÉSE:

  • A zabpelyhet, a tejet és a vizet kimérjük egy lábasba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, ameddig össze nem áll zabkása (ameddig kettőt rottyan)
  • A még forró kásához hozzáadjuk a kakaót, a negyed-annyi cuktor és a még fagyott málnát
  • Alaposan elkeverjük, kis tálba öntjük és már tálalhatjuk is

Remélem Nektek is ízleni fog:) 

Jó “főzést”: 

Ágiiiiii

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!