Biztosan észre vettétek már, hogy mostanában általában minden hétköznap zabkását reggelizünk (L)-vel. Ugyanazért szeretem, amiért általában az összes többi receptet, amit megosztok veletek: finom és gyorsan elkészíthető.
És még a harmadik „kedvencem” is meg van benne: ezeregyféleképpenelkészíthető. És tényleg.
Mindig más gyümölcsöt teszek rá, mindig más maggal ízesítem. És most a legújabb kedvencem: cukormentes málnás-kakaós zabkása. Szerintem Nektek is nagyon ízleni fog.
Mutatom is a receptet:
HOZZÁVALÓK:
1,5 bögre zabpehely
2/3 bögre bármilyen növényi tej (például mandula vagy rizstej)
½ bögre csapvíz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál “Negyedannyi-Ugyanannyi” cukor
1 marék fagyasztott málna
ELKÉSZÍTÉSE:
- A zabpelyhet, a tejet és a vizet kimérjük egy lábasba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, ameddig össze nem áll zabkása (ameddig kettőt rottyan)
- A még forró kásához hozzáadjuk a kakaót, a negyed-annyi cuktor és a még fagyott málnát
- Alaposan elkeverjük, kis tálba öntjük és már tálalhatjuk is
Remélem Nektek is ízleni fog:)
Jó “főzést”:
Ágiiiiii
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: