Ágiiiiii Kicsi Világa

Legizgibb fagyi, amit valaha ettem

Mindig is imádtam sütizni, de az utóbbi időben még jobban megszerettem beülni egy jó kis helyre, enni valami finomat és inni egy jó kávét. De ez mostanában nem megy olyan könnyen, mint régen.

Amióta cukrász vagyok és egyre többet sütök, már megnézem, hogy mit és hol eszek. Már messziről látom, hogy egy süti mióta áll a pultban, már azelőtt tudom, hogy mennyire friss, mielőtt beleharapnék. Plusz mostanában, félig saját szándékomból, félig egészségügyi dolgok miatt egyre inkább oda kell figyelnem, hogy milyen alapanyagokból készült, milyen minőségű ételeket, édességeket eszem meg.

Pont ezért örültem, amikor rábukkantam az iSweetre az Árkádban.

IMG_4339

Unokatesómmal shoppingoltunk, amikor egyszer csak ott volt előttünk. Egymásra néztünk és tudtunk, hogy mind a ketten ölni tudnánk egy palacsintáért. De mivel Blanka is meg én is igyekszünk egészségesen élni, kicsit lelkismeretfurdalásunk volt, de az édesség utáni vágyunk elnyomta. Minden rossz érzésünk elmúlt, amikor megtudtuk, hogy van “cukormentes” verzió is, és csak minimális cukor van a palacsinta tésztájában.

Amennyire finom, mind a palacsinta, mind a fagyi, annyira szimpatikus számomra, hogy nem csak az alapanyagok magas minőségre fordítanak nagy gondot, hogy mindig friss, minőségi alapanyagokból készülnek az édességek, de a cukorbetegekre, valamint az egészséges életmódot folytatókra is gondolnak.

12558728_508363709334465_137662907_n

Nagyon nehéz volt eldönteni, hogy milyen feltétet kérjek, még úgyis, hogy csak cukormentesben gondolkodtam. Nem volt egyszerű választás, hogy cukormentes mogyorókrémet, cukormentes tejszínhabot, cukormentes csokiöntetet vagy ebben a sorrendben:) Sőt a fagyit lehet kérni paleo csokival és cukormentes túró rudival is. 

IMG_4297

Ahogy faltam a palacsintámat, nem tudtam elnyomni magamban a vágyat, hogy rá ne kérdezzek arra a csoda gépre, ami zsír és olaj nélkül készíti el a palacsintákat. Csak bele kell adagolni a masszát és máris jönnek ki a mini amerikai palacsinták.

De ami még ennél is jobban tetszett, az a fagyi készítési módszerük. Nem győztem fotózgatni a készítési folyamatát, hogy Nektek is meg tudjam mutatni, hogyan készül ez fagyi.

  • Először is essünk túl a legnehezebb feladaton: válasszuk ki a pultban lévő gyümölcsök, csokik közül, hogy melyikeket szeretnénk (előre szólok, hogy ez tényleg nem egyszerű feladat, mert legszívesebben sorra megkóstoltam volna az összeset)

IMG_4301

  • Majd válasszuk ki, hogy tejes, csokis vagy cukormentes alapot szeretnénk. (Tipp: ha Ti is annyira szeretitek a csokit, mint én, akkor mindenképp kóstoljátok meg a csokis alapot!:) ) 

IMG_4299

És már készül is a legizgibb fagyi , amit valaha láttam:

  • a -25-30 fokos pultra kiteszik a gyümiket, ráöntik a fagyi alapot, jól összemixelik, összetörik a feltételek, úgy hogy teljesen egyneművé váljon a massza, majd nagyon vékonyan kikenik a hideg munkalapon

IMG_4643

  • Majd kialakítják a fagyi jellegzetes formáját

IMG_4644

  • És most megint egy nehéz feladat előtt állunk, ki kell választani, milyen feltétet szeretnénk a fagyinkra: tejszínhab, öntet, szóróka
  • Akármit is választotok, garantálom, hogy nagyszerű gasztró élményben lesz részetek:)

IMG_4345

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!