Ágiiiiii Kicsi Világa

Baileys-es olasz tiramisu

Ha mondanom kellene egy süteményt, amiről azt gondolom, hogy általában mindenki szereti, akkor biztos, hogy a tiramisut mondanám 🙂 És nem csak enni, de csinálni is tök jó. Egyszerű, gyors és biztos a siker:) 

 

HOZZÁVALÓK 

(körülbelül 5 pohárhoz) 

250 g mascarpone

75 g kristálycukor

3 db tojás

piskóta tallér

kb. 2 dl Baileys 

 

ELKÉSZÍTÉSE: 

  • A tojásokat megmossuk, majd szétválasztjuk
  • Robotgéppel elkezdjük felverni a fehérjét, majd amikor kezd habosodni hozzáadjuk a cukor 1/3-át
  • A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és tovább keverjük
  • Spatulával, óvatosan belekeverjük a tojáshabba a mascarponés krémet
  • A Baileys-t kiöntjük egy kisebb edénybe és egyesével belemártjuk a piskóta tallérokat, épp csak annyira, hogy kicsit magába tudja szívni
    • TIPP: Tetszés szerint hígíthatjuk a Bailey’s-t egy kis tejjel 
  • Átlátszó poháraljába teszünk egy kis krémet, majd egy réteg Baileys-es piskótát, újabb réteg krém, majd piskóta 
  • Egészen addig rétegezzük a krémet és a piskótát, ameddig meg nem telik a tál 
  • Tálalás előtt megszórjuk hollandkakaóval
    • TIPP: fogyasztás előtt érdemes 6-8 órára hűtőbe tenni a tiramisut, hogy a piskóta meg tudjon kicsit puhulni:) 

Jó sütést és jó sütizést, 
Ági 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!