Ha mondanom kellene egy süteményt, amiről azt gondolom, hogy általában mindenki szereti, akkor biztos, hogy a tiramisut mondanám 🙂 És nem csak enni, de csinálni is tök jó. Egyszerű, gyors és biztos a siker:)
HOZZÁVALÓK
(körülbelül 5 pohárhoz)
250 g mascarpone
75 g kristálycukor
3 db tojás
piskóta tallér
kb. 2 dl Baileys
ELKÉSZÍTÉSE:
- A tojásokat megmossuk, majd szétválasztjuk
- Robotgéppel elkezdjük felverni a fehérjét, majd amikor kezd habosodni hozzáadjuk a cukor 1/3-át
- A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és tovább keverjük
- Spatulával, óvatosan belekeverjük a tojáshabba a mascarponés krémet
- A Baileys-t kiöntjük egy kisebb edénybe és egyesével belemártjuk a piskóta tallérokat, épp csak annyira, hogy kicsit magába tudja szívni
- TIPP: Tetszés szerint hígíthatjuk a Bailey’s-t egy kis tejjel
- Átlátszó poháraljába teszünk egy kis krémet, majd egy réteg Baileys-es piskótát, újabb réteg krém, majd piskóta
- Egészen addig rétegezzük a krémet és a piskótát, ameddig meg nem telik a tál
- Tálalás előtt megszórjuk hollandkakaóval
- TIPP: fogyasztás előtt érdemes 6-8 órára hűtőbe tenni a tiramisut, hogy a piskóta meg tudjon kicsit puhulni:)
Jó sütést és jó sütizést,
Ági
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: