Vége van az ünnepeknek! Akármilyen finom a sonka tojással és kaláccsal, lehet már kicsit unalmas a húsvéti menü. Ezért itt van egy nagyon jó megoldás mi legyen a maradékkal:)
A mascarpone és a hús komboval először egy lazacfőző tanfolyamon találkoztam, amikor lazacot és hagymát turmixoltunk össze mascarponéval. Most ugyanezt csináljuk csak a megmaradt húsvéti sonkával:)
Szóval mehet be a turmixba a sonka és a mascarpone. Érdemes a sonkát kicsi darabokra vágni, hogy a gép könnyebben össze tudja darálni. Ha túl sűrűnek találjátok a masszát, akkor nyugodtan tegyetek bele egy evőkanál kefírt vagy tejfölt, hogy egy kicsit lazuljon. Ahogy ez meg van, hozzáadjuk az apróra vágott tojást és a hagymát, jól összekeverjük kanállal. Szerintem nem is kell sózni a krémet, mert a sonka miatt elég sós, de ha nektek sótlan, nyugodtan sózzátok, borsozzátok meg.
Friss rozskenyérrel vagy abonettel azonnal fogyasztható:)



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: