Farsangi fánk

Itt van a farsang szezon, ilyenkor mindenki fánkot csinál:) Mi is belehúztunk és sok színes fánkot készítettük. 
Kicsit bonyolult az elkészítése, nagyon kell vigyázni, nehogy megfázzanak a fánkok, de minden ráfordított percet megér szerintem:) 
Elkészítése: 
Fánk készítése során fontos, hogy minden hozzávaló, még a gyúródeszka és a konyharuha is langyos, szobahőmérsékletű legyen. 
2 dl langyos tejbe elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és 2-3 evőkanál lisztet és felfuttatjuk. 
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, majd az összes többi hozzávalót. Robotgéppel (dagasztófejjel) összekeverjük, addig ameddig hólyagos lesz a tészta. Egy tál alját belisztezzük és 20-25 percig dagadni hagyjuk a tésztát. 
Miután megkelt a tészta, átgyúrjuk és 8 cm és egy 1 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
Ahogy kiszaggatjuk rögtön betakarjuk a kis „ananászokat” a langyos konyharuhával, így pihentetjük őket fél órán át. 
Közepes melegségű olajban kisütjük őket. Miután kihűltek tetszőleges módon díszítjük őket. 

Jó étvágyat hozzá:) 

Címkék:
Tovább a blogra »