Néró

A néró az egyik kedvenc sütim, nem is értem miért nem csináltam eddig:) 

Egyszerű elkészíteni,  az alapanyagok is mind nagyon könnyen beszerezhetőek. Annyi “extra” van benne, hogy 10 tojássárgája kell hozzá, szóval azért mielőtt neki álltok érdemes belenézni a hűtőbe, hogy van-e ennyi tojás:)

Hozzávalók: 
500 g liszt 
300 g rama 
300 g porcukor 
10 g citromhéjreszelék 
10 g vaníliás cukor 
10 darab tojássárgája 

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra

keverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojás sárgákat. Ha

szeretnétek fehér és csokisat is csinálni, akkor érdemes ebben a szakaszban szétválasztani

a masszát, mielőtt még hozzáadnátok a lisztet. Ez nagyon fontos, mert minden

sütire, a néróra is igaz, hogy ha tesztek bele kakaót, akkor a lisztből a

megadott mennyiségnél 5-10%-kal kevesebbet kell beletenni és ez kipótolni a kakaóval.

Természetesen ez csak az alapreceptekre igaz, hogy ha alapon kakaós a recept,

akkor ez már bele van kalkulálva.

Szóval kettéválasztjuk a tojásos-cukros-vajas

masszát és a fehér masszába 250 g lisztet teszünk a kakaós masszába 225 g-ot,

úgy, hogy még mielőtt beletennénk, a masszába a lisztet összekeverünk 25 g

kakaóval. Azért érdemes ezt a “szabályt” betartani, mert különben a

csokis massza nagyon sűrű lesz, így egyrészt nem fog elfolyni sütés közben a

massza, illetve nagyon nehezen lehet majd kinyomni a zsákból.

Hozzáadtuk a lisztet, a citrom reszelt héját és

vaníliás cukrot. Innentől már fakanállal dolgozunk. Elég sűrű tésztát kapunk.

Amikor megfelelően elkevertük a masszát, a csokisban sincs már fehér massza

csík, akkor betöltjük a masszákat habzsákba, aminek a végén sima kinyomó fej

van. Igazából használhattok csillag formájút, de az alját érdemes simával

csinálni, hogy megálljanak a sütikék.

Sütőpapíros

tepsire kicsi pöttyöket nyomunk. Nem kell túl nagyokat nyomni, de nagyon

piciket sem érdemes. Ha jól csináltuk a liszt-kakaó arányt, akkor a csokis is

csak egy kicsit fog 

Sütőpapíros tepsire kicsi pöttyöket nyomunk. Nem kell túl nagyokat nyomni, de nagyon piciket sem érdemes. Ha jól csináltuk a liszt-kakaó arányt, akkor a csokis is csak egy kicsit fog elfolyni, épp annyira, hogy a kis csúcsok el fognak a tűnni, amelyek a kinyomáskor kerültek a sütikre.

180 fokon 5-6 percig sütjük őket. Fontos, hogy ne süssük túl. Miután kihűltek a fehéreket baracklekvárral, a barnákat trüffel krémmel töltjük

Érdemes megint a sima fejű habzsákot használni, mert így lehet a legszebben tölteni a sütiket. A tetejükre olvasztott csokit csurgatunk , vagy ha esetleg meg maradt egy kis trüffel krém, akkor azt megolvasztjuk mikróval és azt is használhatjuk:)

Jó sütést:)

Ágiiiiii
Tovább a blogra »