Piskóta recept

PISKÓTA FELVERT TÉSZTA 

Az egyik legnépszerűbb tészta fajta, amelyet szerintem mindenki életében legalább egyszer elkészít ez a piskóta. Ezért most a világ legegyszerűbb piskóta receptjét osztom meg veletek, amelyet a cukrászok is használnak.

A cukrász szakmában a piskótát, felvertnek nevezzük. Általában a nap elején masszáznak a cukrászok, amikor egy kalap alatt megcsinálják az összes piskóta lapot, ami a következő 1-2 napra kell nekik.

ALAPRECEPT


1 darab tojás 
20g cukor 
20-25g liszt 
5% kakaópor (ha kakaós piskótát csinálunk) 

Mit látjátok az alaprecept egy tojásra szól. Szóval el kell dönteni, hogy hány tojásból akartok piskótát csinálni és az anyaghányadot felszorozni.

Egy 20-22cm-es tortához, ami kb. egy 16 szeletes tortának felel meg, 6-7 tojásos piskóta szükséges.  A hagyományos, 25-26cm-es tortaformához 7-8 tojást ajánlok körülbelül. Természetesen a tojások száma attól is függ, hogy milyen magas tortát szeretnétek.

ELKÉSZÍTÉS

Remélem tudtam kicsit segíteni:) 
Jó masszázást:) 
Ágiiiiii
Tovább a blogra »