Csokis muffin
EGYSZERŰ CSOKIS MUFFIN
Mostanában egyre többet gondolkodom azon, mikor döntöttem el, hogy cukrász szeretnék lenni. Igazából arra jutottam, hogy fogalmam sincs:) De abban szinte biztos vagyok, hogy muffin sütögetéssel kezdődött a cukrász “pályafutásom”. 🙂
És arra is rájöttem, hogy több, mint 80 receptem van már a blogomon, de a kedvenc muffin receptemet még nem osztottam meg veletek:)
HOZZÁVALÓK:
(körülbelül 12 darabhoz)
150 g cukor
100 g rama
3 darab tojás
150 g liszt
15 g hollandkakaó
fél csomag sütőpor
1 kicsi gyümölcsjoghurt
ELKÉSZÍTÉSE:
A szoba-hőmérsékletű ramát habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Mindegyik tojást jó alaposan elkeverjük robotgéppel. Amikor már homogén a massza, hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat (liszt + hollandkakaót + sütőpor). Úgy szoktam csinálni, hogy a lisztes keveréket már fakanállal keverem hozzá a masszához.
Nagyon sűrű masszát kapunk, de ha hozzáadjuk a joghurtot, akkor fel fog lazulni. A joghurt lehet bármilyen ízesítésű, akár natúr is, de ha nincs itthon joghurtotok, akkor lekvár is tökéletes lesz:)
Most már sokkal lazább a masszánk, így már egyszerűen be tudunk tölteni egy nagy kanállal a muffin papírokba. Fontos, hogy csak háromnegyedig töltsük bele a masszát, különben ki fog folyni sütés közben.
Végül a muffinokat előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütjük.
Azt (is) szeretem a muffinban, hogy bárhogy lehet díszíteni, tálalni, fogyasztani őket. Lehet magában is enni, esetleg csoki cseppel vagy csoki darabokkal díszíteni. De tehetünk rá bármilyen krémet
, vagy még nyers állapotban tehetünk bele gyümölcsöket is:)
Eddig ilyen muffinokat készítettem:)
Remélem Ti is kedvet kaptatok a muffin sütéshez:)
Jó muffinozást,
Ágiiiiii